2022-01-18 12:01:14• hírek • Szatmár.ro

Folyamatosan érkeznek olvasóink javaslatai – íme további néhány ötlet

A Volkswagen, a Škoda és a Seat szatmári márkaképviselete, valamint a Szatmár.ro hírportál egy héttel ezelőtt egy közös akciót indított el annak érdekében, hogy biztonságosabbá, gördülékenyebbé és jobbá tegyük a Szatmárnémeti közlekedését. Azok, akik rendelkeznek egy jól átgondolt, kivitelezhető ötlettel, amit hajlandóak velünk meg is osztani, bízhatnak benne, hogy javaslatuk halló fülekre talál és megvalósításra is kerül, hiszen a város polgármesteri hivatala is partnere e kezdeményezésnek.

A kezdeményezés meghirdetését követően már az első héten is sokan álltak elő egy-egy javaslattal, ezekből már be is mutattunk néhányat olvasóinknak, ma folytatjuk a sort. Bízunk benne, hogy mások is kedvet kapnak és további ötleteket, javaslatokat küldenek be a közlekedés javítása, gördülékenyebbé tétele érdekében.

Emlékeztetjük olvasóinkat: minden beküldő jutalomban részesül, sőt heti nyereményeket is kisorsolunk a kezdeményezésben résztvevők körében. Erről bővebben ide kattintva tájékozódhat.

Viszont most tekintsük meg az újabb javaslatot, melyekkel olvasóink előrukkoltak:

Szabó Károly javaslata:

Újra jelentkezem, ezúttal egy észrevétellel a Piata Romana körforgalommal kapcsolatban.

Ha a Decebal híd felől jövünk (autóval) és balra kanyarodunk a körforgalomba a Vasile Lucaciu utca felé, észrevesszük, hogy a körforgalom 2 (kettő) sávja egy sávba torkollik a Vasile Lucaciu utca elején. Ha jól tudom, a körforgalom külső sávjáról előre kellene menni a Vasile Lucaciu utca felé, a belső sávról pedig balra kellene kanyarodni, vissza a Decebal hidra. Viszont az autósok többsége a Vasile Lucaciu utca felé tart. Ez esetben a Vasile Lucaciu utca elejét, a körforgalom és az utcasarok között, fel kellene festeni, hogy tudják az autósok, hogy lesz a körforgalom 2 sávjából 1 sáv a Vasile Lucaciu utca elején lévő gyalogos átkelőig. Itt most a közlekedés eléggé veszélyes, szerintem.

Anonim javaslat:

A gyalogátkelőkkel kapcsolatban lenne egy megjegyzésem: a parkoló autók miatt jellemzően alig, vagy csak későn vehető észre, ha egy gyalogos át szeretne haladni a gyalogátkelőn. Ez túl sokszor vezet veszélyes szituációkhoz a teljes városban.
Nem lehetne megtiltani a gyalogátkelő előtt 5m-en belül a parkolást? Ez megoldható lenne akár táblával, akár KRESZ módosítással is. Beláthatóbb gyalogátkelő esetén akár a sok fekvőrendőr is mellőzhető.

Javaslom ugyanakkor kereszteződésekben parkolás (+5m) tiltását is, ezzel javítva az autóval közlekedőknek a biztonságosabb kihajtást alárendelt utcákról. Amennyiben valaki ezt figyelmen kívül hagyja, javaslom az autó elszállíttatását.

Kató Norbert javaslata:

Én szívem szerint a 17-es lakónegyed bejáratát lámpáznám ki ugyanis rengeteg a gyalogos az átjárón és nem is kelnek át szabályosan.

Kalocsay Máté javaslata:

Egy pár éve a Randunelelor utcát egyirányúvá tették. Emiatt megnőtt a forgalom a vele párhuzamos Marsilia utcán. Mivel az egész utcában két oldalt parkolnak, nagyon lassú és nehéz a közlekedés. A javaslat az lenne, hogy a Randunelor utcát újra kétiranyúsítani így megoszlana a forgalom.

Kiss Máté Javaslata:








Nagy Boldizsár javaslata:

Fel szeretném hívni a figyelmet egy egyszerű forgalmat gördülékenyebbé tevő intézkedésre: A Lucian Blaga sugárút és a Pálfalvi út kereszteződéséről van szó, a városba vezető irányban.

Az egyes közlekedési sáv a körforgalom előtt elég széles két sáv számára is. Egyszerű lenne leválasztani egy sávot a jobbra kanyarodáshoz, a körforgalomban való részvétel nélkül.

A szóban forgó sáv közvetlenül a körforgalom előtt elkeskenyedik a jobb oldalon található zöldövezet miatt (egy reklámtábla van rajta), amit egy kissé át kellene alakítani, hogy helyet adjon az új letérő sávnak. A letérő sávot oszlopok választhatnák el a másik két sávtól, hogy megakadályozza a körforgalomba való behajtást azok számára, akik ezt a sávot választották. Ez a változtatás megoldást jelentene azok számára, akik a leírt szakaszon és menetirányban Pálfalva felé szeretnének letérni, mivel nem kellene az előre haladó kocsisor után várakozniuk.

A leírtakhoz egy ábrát mellékelek, amin be van jelölve a lehetséges új közlekedési sáv.




Ne feledje, ha önnek is van egy jól átgondolt, kivitelezhető ötlete, jelezze azt nekünk. Küldjön e-mailt a szatmar@szatmar.ro e-mailcímre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: